Live Live

Zwemmers zustersteden strijden om wisselbeker

Gepubliceerd: Woensdag 24 oktober 2018 11:24

Zwemmers zustersteden strijden om wisselbeker

Het jaarlijkse uitwisselingsweekend vindt voor de 45ste keer plaats, en dit keer was Spijkenisse aan de beurt om het te organiseren.

Spijkenisse - Volksliederen, nationale vlaggen, clubvlaggen en heel veel publiek. Het Rivièrabad in Spijkenisse is zaterdag 27 oktober het decor voor een internationale zwemwedstrijd. Het gaat om de jaarlijkse driekamp tussen zwemvereniging De Kempvis (Spijkenisse), SC Hürth (Duitsland) en de Thetford Dolphins (Engeland). Het evenement vindt plaats in het kader van de banden tussen de zustersteden Spijkenisse, Hürth en Thetford.

Het jaarlijkse uitwisselingsweekend vindt voor de 45ste keer plaats, en steeds is een van de drie steden aan de beurt om het te organiseren. Bijzonder is dat veel zwemmers van de buitenlandse clubs bij gastgezinnen worden ondergebracht. Zo ontstaan contacten en zelfs vriendschappen over de grenzen heen, en dat is precies een van de bedoelingen van het weekend. De Engelse zwemmers en hun ouders/begeleiders arriveren vrijdag einde middag in Spijkenisse. De delegatie uit Hürth komt zaterdagochtend aan.

Wedstrijd en feestavond
Tijdens de wedstrijd wordt gestreden om de eer, en om een wisselbeker. Behalve de wedstrijd (van 14.15 tot 16.30 uur) staat zaterdag een grote feestavond in het clubhuis van De Kempvis op het programma (van 20.30 tot 24.00 uur). De feestavond is bedoeld voor leden van de drie verenigingen.

Programma
Vrijdag 26 oktober:
- 17.00 uur: aankomst Engelsen en kennismaking met gastgezinnen (bij zwembad)

Zaterdag 27 oktober:
- 11.00 uur: aankomst Duitsers en kennismaking met gastgezinnen (bij zwembad)
- 14.00 uur: openingsceremonie (defilé, volksliederen, openingswoord wethouder)
- 14.15 uur: start wedstrijd
- 16.30 uur: einde wedstrijd
- 20.00 uur: speech voorzitters, bekendmaking uitslag (clubhuis)
- 20.30 uur: start feestavond (tot 24.00 uur, clubhuis)

Zondag 28 oktober:- 10.30 uur: vertrek Duitsers en Engelsen (bij zwembad)

Deel deze pagina: