Spijkernisse, Netherlands

32e editie van Brielle Blues

Foto: Marvin Don
Marvin Don | 10 juli 2024 13:12 | 10 juli 2024 13:12
Brielle - Wat in 1992 begon als een kleinschalig bluesfestival, is in de afgelopen 32 jaar uitgegroeid tot een groot, jaarlijks gratis toegankelijk evenement in de historische binnenstad van Brielle.

Op zondag 28 juli vindt de 32e editie van Brielle Blues plaats. Van 13.45 uur tot 21.45 uur kunnen bluesliefhebbers en inwoners van Brielle genieten van een dag vol muziek en gezelligheid verspreid over de stad.

Dit jaar biedt de line-up een indrukwekkende selectie met optredens van The Men Unplugged, Big Bo Brocken, Van Tastik, Magic Frankie and The Blues Disease en Blues Shack. Bezoekers kunnen genieten van muziek op de vertrouwde podia op het Maarland, de Turfkade en de Markt, evenals van optredens van one- en two-man bands verspreid door de stad, wat zorgt voor een unieke en intieme blueservaring.
Foto: Marvin Don
Award voor Brielle Blues

Wat in 1992 begon als een kleinschalig bluesfestival, is in de afgelopen 32 jaar uitgegroeid tot een groot, jaarlijks gratis toegankelijk evenement in de historische binnenstad van Brielle. Het festival trekt jaarlijks zo’n 15.000 bezoekers van heinde en ver, die op drie grote podia en talrijke kleine straatpodia kunnen genieten van zowel grote als kleine bluesacts.

Dankzij de toewijding van een grote groep vrijwilligers, vrienden, sponsors en de gemeente blijft de blues in Brielle levend. Deze inzet heeft geleid tot de toekenning van de Keeping the Blues Alive Award aan Brielle Blues. De Award wordt op zondagmiddag 6 oktober uitgereikt tijdens de Dutch Blues Challenge, die dit jaar voor het eerst in TivoliVredenburg Utrecht plaatsvindt.

Brielle Blues belooft een onvergetelijke dag voor jong en oud. Meer informatie is beschikbaar op de website www.brielleblues.nl.

Meest gelezen

Hulpdiensten rukken groots uit voor een persoon te water

Marvin Don | 18 juli 2024

Boerenrommelmarkt Rockanje zoals elk jaar druk bezocht

Marvin Don | 16 juli 2024

Slimme Bandenpomp bij P+R Heemraadlaan groot succes

Marvin Don | 18 juli 2024