Spijkernisse, Netherlands

Duin-Lab: samen een middag op avontuur

Foto: Zuid-Hollands Landschap
Mirjam de Neeff | 11 juni 2024 16:30 | 11 juni 2024 11:42
Rockanje - Het doel is om kinderen kennis te laten maken met de natuur en ouders de natuur door de ogen van hun kinderen te laten beleven.

Gewapend met schepnet en laarzen dompelden meerdere kinderen zich onder in de onderwaterwereld tijdens het Duin-Lab. "Ik heb een kikkervisje!" riep een van hen enthousiast. Naast kikkervisjes ontdekten de jonge onderzoekers ook springstaarten, waterkevers en andere fascinerende wezens.

Stichting Het Zuid-Hollands Landschap organiseert het hele jaar door Duin-Labs in samenwerking met IVN Voorne-Putten, Rozenburg. Het doel is om kinderen kennis te laten maken met de natuur en ouders de natuur door de ogen van hun kinderen te laten beleven. Deze middag vloog voorbij in een sfeer van verwondering en ontdekking.

De laarzen gingen al snel uit en schepnetten werden soms verruild voor blote handen. "Het plezier staat voorop en daarmee zien we bijna altijd vanzelf de verwondering en interesse in de natuur ontstaan, zowel bij ouders als bij kinderen," vertelt Jessica Poiesz enthousiast. Poiesz, beheerder van bezoekerscentrum Tenellaplas en jonge moeder, herkent de natuurlijke nieuwsgierigheid van kinderen. Dit was ook de inspiratie voor Duin-Lab: "Een laagdrempelige manier om ons enthousiasme voor de natuur te delen met kinderen en hun ouders." De geconcentreerde gezichten en blote voeten in het water bewezen het succes van deze middag.

Zelf een keer mee?

Elk Duin-Lab heeft een eigen thema, zoals jutten op het strand, op zoek gaan naar kriebelbeestjes of waterdiertjes vangen. Aan de hand van de vondsten vertellen experts over het leven in zee, in het bos of onder water. "Te leuk om te missen!" aldus Poiesz. Op 22 juni is er weer een Duin-Lab: De wondere wereld van waterdiertjes. Meer informatie en aanmelden kan op zhl.nl. Wees er snel bij, want er zijn maar een paar plekken beschikbaar.

Meest gelezen

Hulpdiensten rukken groots uit voor een persoon te water

Marvin Don | 18 juli 2024

Boerenrommelmarkt Rockanje zoals elk jaar druk bezocht

Marvin Don | 16 juli 2024

Slimme Bandenpomp bij P+R Heemraadlaan groot succes

Marvin Don | 18 juli 2024