Spijkernisse, Netherlands

Klimaatburgemeester Nissewaard bij Climate Chain

Bron en foto: Alfred Blokhuizen
Mirjam de Neeff | 24 juni 2024 16:00 | 24 juni 2024 14:42
Regio - Dat men in rood gekleed was is een signaal. Alle seinen staan immers op rood, volgens de klimaatburgemeester.

Afgelopen zondag vond de Climate Chain plaats. Een lange lint met mensen die zich grote zorgen maken over de klimaatverandering. De menselijke ketting liep van Hoek van Holland helemaal naar noordoost Groningen en was daarmee ook een record.

Klimaatburgemeester Alfred Blokhuizen: "De tijd dringt. De aarde warmt steeds sneller op, met alle gevolgen van dien. Mens, plant en dier worden bedreigd door toenemende extreme weersomstandigheden. Ondanks alle mooie voornemens, doen we toch te weinig, terwijl we veel meer kunnen!Het Nederlandse klimaatbeleid is ontoereikend om ons deel te doen voor het beperken van de mondiale opwarming tot 1,5 graad en biedt te weinig bescherming voor de biodiversiteit. Er is bovenal meer actie nodig. Geen woorden, maar daden.

Dat men in rood gekleed was is een signaal. Alle seinen staan immers op rood, volgens de klimaatburgemeester. Voor de klimaatcritici heeft hij ook een boodschap. "Als de klimaatactivisten hun zin krijgen is er niks aan de hand. Als de klimaatcritici ongelijk krijgen zijn echt de rapen gaar. Daarom moeten we echt ons leven een beetje aanpassen. minder vliegen, minder vlees eten en gewoon wat minder consumeren met zijn allen. Je leven gaat echt niet op zijn kop!"

Meest gelezen

Hulpdiensten rukken groots uit voor een persoon te water

Marvin Don | 18 juli 2024

Boerenrommelmarkt Rockanje zoals elk jaar druk bezocht

Marvin Don | 16 juli 2024

Slimme Bandenpomp bij P+R Heemraadlaan groot succes

Marvin Don | 18 juli 2024