Spijkernisse, Netherlands

MTB route in de Uitwaayer krijgt opknapbeurt

Foto: Jayden Ketting
Marvin Don | 14 juni 2024 19:00 | 14 juni 2024 19:00
Nissewaard - De upgrade van de MTB route staat niet op zichzelf, de gehele Uitwaayer krijgt namelijk een kwaliteitsimpuls.

De gemeente Nissewaard heeft in samenwerking met lokale mountainbikers een plan gepresenteerd om de huidige mountainbikeroute (MTB-route) in de Uitwaayer te verbeteren en uitdagender te maken. Op vrijdag 14 juni werd hiervoor het feestelijke startschot gegeven.

De gemeente Nissewaard en het Recreatieschap Voorne-Putten hebben gezamenlijk de benodigde financiële middelen bijeengebracht, zodat het parcours in 2024 en 2025 opgeknapt en verbeterd kan worden. Naar verwachting zullen de omvangrijke werkzaamheden in het najaar van 2024 van start gaan. Vooruitlopend op de uitvoer werden er op vrijdagmiddag symbolische en feestelijke activiteiten georganiseerd.

Wethouder Martijn Hamerslag en lokale mountainbikers staken vrijdagmiddag 14 juni al de handen uit de mouwen om enkele nieuwe elementen aan te leggen die de route spannender en uitdagender moeten maken. Voorbeelden hiervan zijn een ‘Whale Tail’ en ‘Wall Ride’. Ook werden nieuwe routebordjes geplaatst om de juiste richting van het parcours duidelijk aan te geven.

Belangstellenden werden uitgenodigd om een kijkje te komen nemen of om mee te helpen. Na afloop werd gezamenlijk afgesloten met een drankje en een patatje van de aanwezige frietkar. De activiteiten vonden plaats van 15:00 tot 17:00 uur op het deel van de MTB-route in het Momentenbos, naast VV Hekelingen.

De upgrade van de MTB-route maakt deel uit van een bredere kwaliteitsimpuls voor de Uitwaayer. In de komende jaren zal er circa 30 hectare extra bos worden aangeplant, zullen bestaande kreken natuurvriendelijke oevers krijgen en zullen wandelpaden worden verlegd om de natuurwaarde te verhogen.

De verbeteringen aan de MTB-route worden gefinancierd door het Recreatieschap Voorne-Putten, de gemeente Nissewaard en de regiodeal Zuid-Hollandse Delta.

Meest gelezen

Hulpdiensten rukken groots uit voor een persoon te water

Marvin Don | 18 juli 2024

Boerenrommelmarkt Rockanje zoals elk jaar druk bezocht

Marvin Don | 16 juli 2024

Slimme Bandenpomp bij P+R Heemraadlaan groot succes

Marvin Don | 18 juli 2024