Spijkernisse, Netherlands

Nieuwe wijkbus van de politie Nissewaard

Foto: Pixabay
Perry van Brandwijk | 17 juni 2024 15:00 | 17 juni 2024 14:55
Nissewaard - “De wijkbus is de manier om met wijkbewoners in contact te komen."

Agenten binnen het basisteam van de gemeente Nissewaard krijgen aan het einde van dit jaar de beschikking over een eigen nieuwe wijkbus. Dit is volgens de politie een soort mobiel politiebureau.

Hiermee kunnen zij met hun eigen bus de wijk ingaan en zijn agenten aanspreekbaar voor bewoners die vragen of opmerkingen hebben over onderwerpen die in hun wijk spelen.

De politie in Nissewaard wil per direct gebruik maken van een wijkbus en leent daarom, tot de eigen nieuwe wijkbus beschikbaar is, een soortgelijke bus van een ander basisteam.

“De wijkbus is de manier om met wijkbewoners in contact te komen. Juist door in de wijken van Nissewaard neer te strijken met de wijkbus, krijgen bewoners op een laagdrempelige manier de kans met de politie te praten”, schrijft de politie Nissewaard op Facebook.
Inwoners kunnen bij de wijkbus terecht met vragen of zorgen over bijvoorbeeld veiligheid, handhaving, preventie, overlast en buurtcontroles. De bus wordt roulerend over diverse wijken in Nissewaard ingezet.

Via de sociale media van Basisteam Politie Nissewaard op Facebook en Instagram laten de wijkagenten weten wanneer ze langskomen in een bepaalde wijk om met inwoners in gesprek te gaan.

Meest gelezen

Hulpdiensten rukken groots uit voor een persoon te water

Marvin Don | 18 juli 2024

Boerenrommelmarkt Rockanje zoals elk jaar druk bezocht

Marvin Don | 16 juli 2024

Slimme Bandenpomp bij P+R Heemraadlaan groot succes

Marvin Don | 18 juli 2024