Spijkernisse, Netherlands

Schoolplein Tiende Penning vergroend en vernieuwd

Mirjam de Neeff | 11 juni 2024 10:30 | 10 juni 2024 13:31
Vierpolders - De kinderen genieten van alle mogelijkheden die het schoolplein nu biedt met de schommel en het voetbalveldje.

Sandra Bijleveld, directeur van obs De Tiende Penning: “Wij zijn de afgelopen twee jaar met de kinderen, leerkrachten en ouders bezig geweest om ons schoolplein te vergroenen en te vernieuwen. Zo hebben wij veel nieuwe beplanting en een grote boom geplaatst, moestuinbakken aangelegd en ingericht, een modderkeuken gemaakt, nieuwe ondergronden voor de speeltoestellen en een ontdek pad aangelegd.

De kinderen hadden nog twee grote wensen, namelijk een voetbalveldje en een schommel. Dankzij de samenwerking met JOGG-regisseur José Wille, diverse subsidies en het schoolbestuur Edumare hebben wij deze wensen kunnen vervullen.”

JOGG Gemeente

Voorne aan Zee is een JOGG-gemeente. JOGG staat voor gezonde jeugd, gezonde toekomst. José Wille, JOGG-regisseur: “Dit betekent dat we ons als gemeente inzetten voor een gemeente waarin alle kinderen en jongeren leren, wonen, werken en spelen in een omgeving waarin gezond leven leuk en makkelijk is. De omgeving waarin kinderen zich bevinden heeft veel invloed op hun gezondheid. JOGG Voorne aan zee organiseert leuke en sportieve activiteiten waarbij gezond eten, water drinken en bewegen centraal staan. Op het schoolplein van obs De Tiende Penning is ook een watertappunt aangelegd waar kinderen tijdens het spelen water kunnen tappen. JOGG probeert zo de gezonde keuze een makkelijke keuze te laten zijn. Het uitgangspunt is dat gezond leuk wordt!”

Dat het leuk is op het schoolplein van obs De Tiende Penning is duidelijk! De kinderen
genieten van alle mogelijkheden die het schoolplein bieden met de prachtige schommel als blikvanger. Ook na schooltijd is het een gezellige boel op het plein. De kinderen uit Vierpolders ontmoeten elkaar en spelen met elkaar.

Meest gelezen

Hulpdiensten rukken groots uit voor een persoon te water

Marvin Don | 18 juli 2024

Boerenrommelmarkt Rockanje zoals elk jaar druk bezocht

Marvin Don | 16 juli 2024

Slimme Bandenpomp bij P+R Heemraadlaan groot succes

Marvin Don | 18 juli 2024