Spijkernisse, Netherlands

Spijkenisserbrug gaat niet omhoog in ochtendspits door werkzaamheden Hartelbrug

Foto: LINQ Media
Perry van Brandwijk | 17 juni 2024 09:00 | 17 juni 2024 08:56
Spijkenisse - Wethouder Chris Hottentot van de gemeente Nissewaard heeft met Rijkswaterstaat afgesproken om de Spijkenisserbrug niet te openen in de ochtendspits.

Komende zomer vinden er vier weken lang werkzaamheden plaats aan de Hartelbrug. De brug is van maandag 12 augustus 20:00 uur tot en met vrijdag 30 augustus 22:00 uur volledig afgesloten voor het wegverkeer. 

Wethouder Chris Hottentot van de gemeente Nissewaard heeft met Rijkswaterstaat afgesproken om de Spijkenisserbrug niet te openen in de ochtendspits tijdens de werkzaamheden aan de Hartelbrug, schrijft Nissewaard Lokaal op Facebook. 

Tijdens de middagspits zal de brug maximaal één keer open gaan. De oorzaak van de eenmalige opening in de middag is de diepte die sommige schepen hebben. Deze schepen kunnen alleen bij hoogwater over de tunnelbakken in de Oude Maas varen. 
“Nissewaard Lokaal is blij dat wethouder Chris Hottentot dit voor elkaar heeft gekregen. In het verleden is het altijd heel lastig gebleken om een bedieningsregime toe te passen op de Spijkenisserbrug”, schrijft de partij van Hottentot in het bericht op Facebook. 

“We zijn blij dat de wethouder het voor elkaar heeft gekregen dat de brug zoveel mogelijk gesloten zal zijn voor scheepvaart in de spits,” vertelt Remon van Bree van Nissewaard Lokaal. “Dit zal de doorstroming in de spits zeker ten goede komen.”

Meest gelezen

Hulpdiensten rukken groots uit voor een persoon te water

Marvin Don | 18 juli 2024

Boerenrommelmarkt Rockanje zoals elk jaar druk bezocht

Marvin Don | 16 juli 2024

Slimme Bandenpomp bij P+R Heemraadlaan groot succes

Marvin Don | 18 juli 2024