Spijkernisse, Netherlands

Zesde reünie voor oud-leerlingen HBS Brielle

Foto: Wil van Balen
Mirjam de Neeff | 10 juni 2024 16:30 | 10 juni 2024 10:04
Brielle – Van het gezelschap dat in 2008 destijds met 23 man sterk voor het eerst bijeen kwam, waren er nu nog tien aanwezig.

Vorige week woensdag waren de leerlingen die in de jaren ’57 en ’58 slaagden voor hun eindexamen aan de HBS van Brielle voor de zesde keer bijeen. Plaats van handeling was hotel De Poorter (voorheen De Nymph) aan de Brielse Voorstaat.

Van het gezelschap dat in 2008, toen met een gemiddelde leeftijd van 69 jaar (!) en destijds 23 man sterk in het Brielse Hotel De Zalm voor het eerst bijeen kwam, waren er anno 2024 op de zesde reünie nog tien aanwezig. Op de foto vlnr Rien van Marion, Teun van den Berg, Jaap van der Linde, burgemeester Peter Rehwinkel, Jaap van den.Linden, Arie van Bodegom, Jan Weijerse en Jaap Boehmer, Plonie Kome, Henk van.den Berg en Trix Romein (onder) genoten van hun samenzijn, begeleid door een uitgebreide lunch.

Op uitnodiging van reünist Jaap van den Linden, zelf oud-burgemeester van onder meer Hoogezand-Sappemeer, gaf waarnemend burgemeester Peter Rehwinkel een lezing over zijn nog piepjonge gemeente Voorne aan Zee.

Hoewel het gezelschap inmiddels met een gemiddelde leeftijd van 85 jaar (!) door overlijden en mindere mobiliteit fors is uitgedund werd er aan de ‘reüniecommissie’ bestaande uit Teun van Den Berg, Rien van Marion en Henk van den Berg gevraagd om ook volgend jaar weer een bijeenkomst te organiseren.

Meest gelezen

Lineup Spijkenisse Festival bekend

Perry van Brandwijk | 12 juni 2024

Spijkenisserbrug gaat niet omhoog in ochtendspits door werkzaamheden Hartelbrug

Perry van Brandwijk | 17 juni 2024

Isolatieplaten vliegen door de lucht

Marvin Don | 11 juni 2024