Spijkernisse, Netherlands

Judoka’s Je eigen Pad naar Judo EK kata in Serajewo

Marvin Don | 8 juni 2024 17:00 | 8 juni 2024 11:19
Vierpolders - Er gaan maar liefst 3 koppels naar Sarajewo om deel te nemen aan de Europese Kampioenschappen kata.

Bij Sportstichting Je eigen Pad wordt hard geduimd dit weekend. Maar liefst 3 koppels zijn uitgenodigd om deel te nemen aan de Europese Kampioenschappen kata. Bij kata laat je de vaste vorm van judo zien: voorgeschreven technieken die worden beoordeeld door een 5-koppige jury, zij geven punten en zo wordt de winnaar bepaald.

Nieuwkomers Nienke en Willemijn Albers vertegenwoordigen katame-no-kata in de klasse -23 jaar. Ook Sander Nederveld en Suzanne Tournier voeren dit kata uit in de seniorenklasse. Katame-no-kata laat de controletechnieken op de grond zien, de houdgrepen, armklemmen, omstrengelingen en een beenklem. Beenklemmen zijn tegenwoordig verboden in de reguliere wedstrijden. Omdat deze kata rond 1880 op papier zijn gezet en de bedenker van het judo, Jigoro Kano, een link naar het jui-jutsu wilde houden, omdat judo vanuit deze sport ontwikkeld is.

Ereleden Erik Faes en Niels Neumann vertegenwoordigen het nage-no-kata, waarbij de worpen centraal staan. Erik en Niels zijn serieuze titelkandidaten, ze hopen zelfs voor de 5e keer kampioen te worden! Ook interesse om (beter) kata te leren? Neem contact op met pia@jeeigenpad.nl of bel 06 11025353.

Meest gelezen

Hulpdiensten rukken groots uit voor een persoon te water

Marvin Don | 18 juli 2024

Boerenrommelmarkt Rockanje zoals elk jaar druk bezocht

Marvin Don | 16 juli 2024

Slimme Bandenpomp bij P+R Heemraadlaan groot succes

Marvin Don | 18 juli 2024