Nissewaard - Joe Speedboot, de veelgeprezen roman van Tommy Wieringa, is dit jaar het boek dat centraal staat tijdens Heel Nederland Leest in november. Samen een goed boek lezen brengt inspirerende gesprekken op gang en verbindt mensen. En als iederéén hetzelfde boek leest, dan wil je dat niet missen!
Je kunt jouw gratis exemplaar van Joe Speedboot, zolang de voorraad strekt, vanaf november ophalen bij de vestigingen van Bibliotheek de Boekenberg. Ook als je geen lid bent. Daarnaast worden er verschillende activiteiten georganiseerd.
Open Leesclub
Heb jij het Heel Nederland Leest boek Joe Speedboot van Tommy Wieringa opgehaald bij de Bibliotheek en lees je mee? praat erover tijdens de Open Leesclub op donderdag 21 november van 13.30 tot 15.00 uur in Bibliotheek de Boekenberg. Tijdens deze middag bespreken we samen het boek en gaan we in gesprek over de thema’s en personages. Iedereen is welkom, zowel ervaren als beginnende lezers. Deelname kost €0 voor leden en € 5,00 voor niet-leden. Meer informatie vind je op www.bibliotheekdeboekenberg.nl
Over het boek
Joe Speedboot is een roman over liefde en rivaliteit. Fransje Hermans, de verteller van het verhaal, is na een ongeluk invalide geraakt en heeft zijn spraakvermogen verloren. Fransje is grenzeloos gefascineerd door de nieuweling Joe Speedboot: de jongen die zijn eigen naam gekozen heeft en op zijn vijftiende al bommenlegger, vliegtuigbouwer en bewegingsfilosoof is.
Over de schrijver
Tommy Wieringa (1967) bracht zijn jeugd door op Aruba en verhuisde op zijn negende naar Nederland, waar hij opgroeide in Geesteren, Twente. Wieringa brak in 2005 door met de roman Joe Speedboot, bekroond met de F. Bordewijk-prijs in 2006. Na deze doorbraak publiceerde hij diverse succesvolle werken, waaronder Caesarion (2009), dat internationaal geprezen werd, en Dit zijn de namen (2012), bekroond met de Libris Literatuur Prijs. Voor de Boekenweek 014 schreef hij het geschenk Een mooie jonge vrouw. In 2025 wordt Joe Speedboot verfilmd, met Tobias Kersloot in de hoofdrol. Wieringa's werk is wereldwijd vertaald, onder meer in het Hebreeuws, Koreaans, Frans, Duits en Engels.