Spijkernisse, Netherlands

Alzheimer Trefpunt

Mirjam de Neeff | 8 juni 2024 15:30 | 8 juni 2024 11:01
Brielle - Op woensdagavond 12 juni a.s. gaan ze bij het Alzheimer Trefpunt Voorne aan Zee in Brielle in gesprek over verlies en het rouwproces door en bij dementie. Wanneer iemand dementie krijgt, begint het afscheid nemen en het rouwen al voor het definitieve einde, lang voor het overlijden. 

Het betekent al in een vroeger stadium beetje bij beetje afscheid nemen, voor de persoon met dementie zelf én voor de mensen daaromheen. Rouwen bij dementie is eigenlijk een opeenstapeling van verliezen. Mensen met dementie en hun naasten komen daardoor in een rouwproces. Het rouwproces verloopt hier vaak moeilijker omdat er, anders dan na verlies door de dood, geen duidelijk ‘verliesmoment’ is. 

Het bespreekbaar maken van dit rouwproces en het uiteindelijke afscheid kunnen confronterend zijn. Door je bewust te worden van je rouw, kunnen je je beter aanpassen aan de veranderde en veranderende situatie. Deze avond is een geestelijk verzorger te gast en gaan we met elkaar in gesprek over de gevoelens van verlies en rouw bij dementie en het omgaan met dit emotionele proces. 

Het Alzheimer Trefpunt is vanaf 19.00 uur open. Aanvang 19.30 uur. Toegang gratis. Adres: Het Bolwerk (Prinsenkwartier), M.H. Trompstraat 135 in Brielle.

Meest gelezen

Hulpdiensten rukken groots uit voor een persoon te water

Marvin Don | 18 juli 2024

Boerenrommelmarkt Rockanje zoals elk jaar druk bezocht

Marvin Don | 16 juli 2024

Slimme Bandenpomp bij P+R Heemraadlaan groot succes

Marvin Don | 18 juli 2024