Spijkernisse, Netherlands

Wesley uit Zuidland wint NK atletiek junioren

Foto: Pixabay
Perry van Brandwijk | 17 juni 2024 16:03 | 17 juni 2024 16:03
Zuidland - Wesley Monster wist op het NK Atletiek een persoonlijk record te vestigen.

Tijdens de Nederlandse kampioenschappen atletiek voor junioren is Zuidlander Wesley Monster afgelopen weekend in de prijzen gevallen. Monster deed in Utrecht mee aan het onderdeel hinkstapspringen, hoogspringen en verspringen en is hierbij Nederlands kampioen geworden.

Bij het onderdeel hinkstapspringen op het NK werden diverse sprongen gemaakt door de atleten. Wesley ging al vanaf de eerste sprong direct aan de leiding in het klassement. De atleet uit Zuidland wist bij zijn eerste sprong namelijk gelijk al 13,62 meter aan te tikken.

Later op de dag stond het onderdeel hoogspringen op het programma en hierbij werd Monster vierde. De dag ervoor vond het allereerste onderdeel van het NK plaats: het verspringen. Hiermee wist Wesley Monster een persoonlijk record te vestigen van in totaal 7,00 meter. Dit was genoeg voor de derde plaats op dit onderdeel.

Alle uitslagen van de drie onderdelen werden gecombineerd en hieruit bleek Wesley over het beste gemiddelde te beschikken en mag zich sinds dit weekend Nederlands kampioen noemen. Nu hij zich Nederlands kampioen voor junioren mag noemen, gaat de atleet uit Zuidland over twee weken de strijd aan tijdens het Nederlands kampioenschap voor senioren in Hengelo.

In 2021 werd Wesley Monster ook al uitgeroepen tot ‘Talent van het Jaar’ tijdens het Sportgala van Nissewaard. In hetzelfde jaar pakte hij ook al goud op het Nederlands kampioenschap, net als in 2023.

Meest gelezen

Hulpdiensten rukken groots uit voor een persoon te water

Marvin Don | 18 juli 2024

Boerenrommelmarkt Rockanje zoals elk jaar druk bezocht

Marvin Don | 16 juli 2024

Slimme Bandenpomp bij P+R Heemraadlaan groot succes

Marvin Don | 18 juli 2024